Tilgangskontroll på prosjekter og prosjektmaler
En tilgangskontrollert prosjektmal gir tilgangskontrollerte prosjekter. Tilgang gis via relasjonstyper, personer eller grupper, med ulike.
Gjelder for: Kun administratorer
En prosjektmal kan ha egenskapen Er tilgangskontrollert. Det betyr at prosjekter opprettet fra denne malen blir tilgangskontrollerte ved opprettelsen. Innstillingene på prosjektmalen angir hvilke egenskaper et nytt prosjekt får ved opprettelsen, og de kan redigeres på prosjektet etterpå.
Hvordan personer får tilgangRelasjoner og roller som gis tilgang. Prosjektmalen kan angi hvilke relasjonstyper som skal ha tilgang dersom en person får en relasjon eller rolle av angitt type på prosjektet. En person som tildeles en rolle som er angitt i relasjonstypeoversikten i fanen Tilgangskontroll på prosjektmalen, får tilgang til prosjektet. Når rollen avsluttes, oppdateres tilgangen med utløpsdato lik sluttdatoen på rollen.
Personer og grupper. Prosjektmalen og prosjektet kan i tillegg angi hvilke personer eller grupper som skal ha tilgang, uavhengig av relasjon til prosjektet. Det gjør du under Personer med tilgang og Grupper med tilgang.
Endres personen på en linje i budsjettet, får personen som blir erstattet sluttdato på sin relasjon og tilgang til prosjektet, og den nye personen får startdato på sin relasjon og får tilgang.
Slik setter du opp tilgangskontroll på prosjektmalen- Gå til Admin i menyen til venstre, klikk på Maler og deretter på Prosjektmaler.
- Klikk på navnet til prosjektmalen, og klikk på Rediger prosjektmal øverst til høyre.
- I fanen Generelt huker du av for Er tilgangskontrollert.
- Klikk på fanen Tilgangskontroll. Velg relasjonstype i Legg til relasjonstype, legg til personer under Personer med tilgang, eller klikk på Tilknytt under Grupper med tilgang. Huk av for tilgangene per rad.
- Klikk på Lagre.

På et enkelt prosjekt åpner du de samme innstillingene slik: huk av prosjektet i prosjektlista, høyreklikk, gå til Tilgangskontroll og velg Administrer tilgang. Dialogen Tilgangskontroll – [prosjektnavn] har avhukingen Tilgangskontrollert, Personer med tilgang («Legg til personer …») og Grupper med tilgang («Legg til grupper …»), med tilgangskolonnene Administrator, Lese, Endre, Slette og Fakturere, og Fjern for å ta bort raden. Samme undermeny har Sett som tilgangskontrollert, Fjern tilgangskontroll og Sett tilgangskontroll fra mal.

- Administrator: har tilgang til Rediger i prosjektet, inklusive fanen Tilgangskontroll, og kan skru tilgangskontroll av og på på prosjektet. Prosjektansvarlig har som standard administratorrettighet på sine prosjekter. I tillegg kan du legge inn på malen at flere relasjonstyper skal ha administratorrettigheter for prosjektene de er deltakere på.
- Lese: gir tilgang til å jobbe med prosjektet, men ingen tilgang til å endre egenskaper.
- Endre: har tilgang til Rediger i prosjektet. Tilgangen gir ikke tilgang til å endre tilgangskontroll eller se fanen Tilgangskontroll.
- Slette: har tilgang til Rediger og kan slette prosjektet. Gjelder bare om det ikke er fakturert på prosjektet.
- Arkivere: har per nå ingen funksjon.
- Fakturere: har tilgang til å fakturere.
Merk: Kun tilgangen Administrator, og brukere med rettigheten Visena-admin, kan skru tilgangskontroll av og på og se fanen Tilgangskontroll på prosjektet.
Har en bruker rettigheten Rediger prosjekt som funksjonell tilgang, har brukeren uansett tilgang gitt i fanen Tilgangskontroll tilgang til Rediger i prosjektet, men uten mulighet til å endre tilgangskontroll eller se fanen Tilgangskontroll. Se artikkelen om funksjonelle tilganger.