Hvordan åpner du et låst dokument?
Et dokument som åpnes uten å lagres, låses i én time. Trenger du det før, åpner du egenskapene med høyreklikk og fjerner låsen.
Gjelder for: Alle med tilgang
Når en bruker åpner et dokument uten å lagre det etterpå, blir dokumentet automatisk låst i én time. I denne perioden kan ingen andre redigere dokumentet. Kolonnen Låst i dokumentlista viser om et dokument er låst. Trenger du tilgang før låsen utløper, kan du fjerne låsen manuelt.
Slik fjerner du låsen
- Gå til dokumentet du ønsker å låse opp, i fanen Dokumenter.
- Huk av for dokumentet og høyreklikk på navnet.
- Velg Vis egenskaper til [dokumentnavn]. Egenskapene åpnes i et panel til høyre, der feltet Lås viser om dokumentet er låst.

- Velg Fjern lås.

Dokumentet er nå låst opp og kan redigeres igjen.