Legg til, fjern eller avslutt AML-overvåkning for et firma
Overvåkning legges til fra Handlinger på firmakortet. Den avsluttes når firmaet settes inaktivt, og en admin kan fjerne den uten det.
Gjelder for: Alle med tilgang
Ser du ikke dette valget, kan firmaet ditt ha begrenset tilgangen. Spør administratoren din.
Et firma legges til AML-overvåkning fra Handlinger på firmakortet. Overvåkningen avsluttes automatisk når firmaet settes inaktivt. En bruker med Visena-admin-rettigheter kan også fjerne overvåkningen uten å sette firmaet inaktivt.
Legg til AML-overvåkning
- Gå til Firmaer i menyen til venstre og åpne firmakortet.
- Klikk på Handlinger.
- Velg Legg firma til AML-overvåking.

Når du velger Legg firma til AML-overvåking, henter systemet automatisk inn personer og offisielle roller som er knyttet til firmaet, for eksempel daglig leder, styremedlemmer og reelle rettighetshavere. Deretter kjøres en AML-rapport, og resultatet legges til firmaets AML-prosjekt.
Fjern et firma fra AML-overvåkning uten å sette det inaktivt
Bare brukere med Visena-admin-rettigheter kan fjerne et firma fra AML-overvåkning.
- Åpne firmakortet.
- Klikk på Handlinger.
- Velg Fjerne firma fra AML-overvåking. Valget vises bare på firmaer som allerede er overvåket. Er firmaet ikke overvåket, står det Legg firma til AML-overvåking i stedet.
Fjerningen kan reverseres. Et firma som er fjernet fra overvåkning, legges til igjen med Legg firma til AML-overvåking.
Avslutt overvåkning ved å sette firmaet inaktivt
Når en kunde som ligger til overvåkning settes inaktiv, avsluttes overvåkningen. Firmaet settes inaktivt på en av to måter:
- Åpne firmakortet, klikk på Rediger, fjern avhukingen for Aktiv i fanen Generelt, og klikk på Lagre.
- Åpne firmakortet, klikk på Handlinger og velg Sett 1 firma inaktive.
Viktig å vite
Et selskap legges automatisk til overvåkning når det er kjørt en AML-firmarapport på det. Se artikkelen om fakturaen for AML-overvåkning.