Lukk eller slett prosjekter, og hvorfor sletting kan være sperret
Lukk et prosjekt ved å fjerne avhukingen Aktiv, eller høyreklikk i prosjektlista og velg Lukk prosjekt. Prosjekter med aktivitet kan ikke.
Gjelder for: Alle med tilgang
Når et prosjekt er ferdig, kan du lukke det. Å lukke et prosjekt betyr å sette det som inaktivt, slik at det ikke lenger er i aktiv bruk. Du kan lukke ett prosjekt om gangen eller flere samtidig. Sletting er bare mulig for prosjekter uten registrert aktivitet.
Lukk ett prosjekt
Metode 1: via redigering
- Åpne prosjektet du vil lukke, og klikk på Rediger.
- Fjern avhukingen for Aktiv øverst i fanen Generelt i dialogen Oppdater prosjekt. Velg gjerne Avslutningsårsak: Prosjekt avsluttet eller Feilregistrert.
- Klikk på Lagre.
Metode 2: via prosjektlista
- Gå til Prosjekter i menyen til venstre.
- Huk av for prosjektet du vil lukke.
- Høyreklikk på prosjektet og velg Lukk 1 prosjekt.

Lukk flere prosjekter samtidig
Du kan lukke mange prosjekter i én handling ved å filtrere fram de riktige prosjektene først.
- Gå til Prosjekter og klikk på Vis filter. Sett ønsket filter for å hente fram prosjektene du vil lukke, for eksempel prosjektmal Revisjon og prosjektår 2019.
- Huk av alle prosjektene i lista med avkryssingsboksen øverst.
- Høyreklikk på ett av de avhukede prosjektene og velg Lukk [antall] prosjekter.
Hvorfor kan ikke prosjektet slettes?
Et prosjekt kan ikke slettes hvis det er registrert aktivitet på prosjektet. Dette gjelder blant annet:
- Registrerte timer.
- Utførte krav i prosessen.
- Arkiverte dokumenter.
- Andre utførte handlinger på prosjektet.
Sett prosjektet som inaktivt i stedet, slik det er beskrevet over. Et prosjekt uten aktivitet kan slettes med Slett 1 prosjekt i samme høyreklikkmeny, dersom du har tilgang til det.