Sett en relasjonstype inaktiv, eller fjern den fra prosjektmalen
Fjern relasjonen i prosjektmalens fane Relasjonstyper / Team, eller sett den inaktiv under Admin, Støttetabeller, Relasjoner.
Gjelder for: Kun administratorer
En relasjonstype kan fjernes fra én prosjektmal, slik at den ikke kan velges på den prosjekttypen, eller settes inaktiv for hele instansen.
Fjern relasjonstypen fra en prosjektmal
- Gå til Admin, Maler, Prosjektmaler, og velg prosjektmalen du ønsker å endre.
- Klikk på Rediger prosjektmal øverst til høyre.
- Gå til fanen Relasjonstyper / Team.
- Fjern relasjonen som ikke skal være en gyldig relasjonstype, ved å klikke på det røde krysset lengst til høyre på linjen.
- Klikk på Lagre.
Sett relasjonstypen inaktiv
- Gå til Admin, Støttetabeller, Relasjoner.
- Klikk på navnet til relasjonen du ønsker å sette inaktiv. Siden Rediger relasjonstype [navn] åpnes, med Navn, Kode, Beskrivelse og seksjonen Rolletyper.
- Fjern alle markeringer i kolonnen Kan spilles av på rolletypene. Valgene er Person, Firma, Prosjekt, Aktivitet og Gruppe.
- Klikk på Lagre.
Kolonnen Maks antall tillatte rolleinnehavere (0 = ingen grense) bestemmer hvor mange som kan ha rollen samtidig. Fjern tar bort en rolletype, og Ny rolletype legger til en. Tilbake til listen øverst til høyre går tilbake til relasjonslista.
Systemrader i relasjonslista vedlikeholdes av Visena og er skrivebeskyttet. Kolonnen System-type i lista viser Ja for systemrader og Nei for rader instansen selv kan endre.