Legg en bruker til i en gruppe, flytt eller fjern den
Gruppene styrer tilgangsnivået. Høyreklikk på brukeren, velg Rediger person og fanen Brukergrupper, eller dra brukeren til en gruppe.
Gjelder for: Kun administratorer
Gruppene i Visena styrer brukernes tilgangsnivå. Når en ansatt bytter rolle, eller skal ha tilgang til flere brukergrupper, oppdaterer en administrator dette under Admin, Brukere, Brukere og grupper. Tilgangsnivået oppdateres automatisk basert på hvilke grupper brukeren er medlem av.

Legg til eller fjern grupper fra brukerkortet
- Gå til Admin, Brukere, Brukere og grupper.
- Huk av brukeren i lista, høyreklikk og velg Rediger person.
- Gå til fanen Brukergrupper. Her ser du gruppene brukeren er medlem av, og hvilken som er Primærgruppe.
- Klikk på Tilknytt... for å legge brukeren til i en gruppe til. Dialogen Velg brukergrupper åpnes med gruppetreet. Marker gruppen og klikk på Legg til. Klikk på det røde krysset i lista for å fjerne brukeren fra en gruppe.
- Klikk på Lagre.
Brukeren fjernes fra gruppen og har ikke lenger rettighetene som er knyttet til den.
Flytt en bruker ved å dra den til en gruppe
- Marker personen i brukerlista.
- Dra personen over til den aktuelle gruppen (mappen) i gruppetreet og slipp.
- Dialogboksen Tilknytt brukere til gruppe åpnes. Den viser hvilke brukere som er valgt, Fra gruppe og Til gruppe, og avhukingen Bruk som primærgruppe. Klikk på Flytt for å flytte brukeren til den nye gruppen (brukeren fjernes fra den tidligere gruppen), eller på Tilknytt for å knytte brukeren til gruppen i tillegg (brukeren beholder eksisterende grupper og får flere tilganger). Avbryt lukker dialogen uten å endre noe.

Når endringen er lagret, er den ansatte enten tilknyttet flere grupper eller har byttet gruppe.